PO UZORU NA TITA

Nikolić naredio da se njegova slika izvjesi po ambasadama

28.11.2012 u 12:36

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova naredilo je da se u svim veleposlanstvima i konzulatima na vidljiva mjesta istaknu fotografije predsjednika Srbije Tomislava Nikolića

Srpski mediji napali su Nikolića zbog toga, navodeći da se takva stvar događa prvi put od vremena Josipa Broza Tita, ali u ministarstvu kažu da je u pitanju standardna praksa.

Ministarstvo je prošlog tjedna, po nalogu predsjednika Republike, uputilo dopis diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije širom svijeta s instrukcijom o postavljanju portreta Tomislava Nikolića.

Dodaje se da je glavni tajnik ministarstva vanjskih polova Zoran Marković naveo da se uokvirena fotografija Tomislava Nikolića istakne u prijemnim salonima ili na drugim prikladnim mjestima u veleposlanstvima i konzularnim predstavništvima te precizirao da mora biti u formatu 30 puta 45 centimetara.

Takva praksa, kako je navedeno, nije česta, pa do sada nisu bile istaknute ni slike Borisa Tadića, Milana Milutinovića, Zorana Lilića, Dobrice Ćosića, kao ni Slobodana Miloševića.

'U pitanju je normalna i uobičajena praksa. To rade sve zemlje. Ministarstvo je takvu instrukciju slalo i za prethodnog predsjednika, a činit će to i ubuduće', navedeno je u odgovoru glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova Miloša Todorovića