PROVOKACIJA U SRBIJI

Nikolić bunjevačkoj djeci donirao udžbenike na ćirilici

08.09.2014 u 10:10

Bionic
Reading

Savjetnica predsjednika Republike Srbije Jasmina Mitrović Marić, u ime predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića podijelila je udžbenike za bunjevački govor, u OŠ 'Sonja Marinković'

Na pitanje novinara da se objasni 'osobna donacija', savjetnica je rekla - 'Osobna donacija znači da je on od svog novca, ne kao predsjednik Srbije, nego kao Tomislav Nikolić, građanin ove zemlje, donirao djeci bunjevačku čitanku i gramatiku', javlja Subotica.info.

Ovi udžbenici tiskani su na ćirilici, a razloge za to objasnila je predstavnica bunjevačke nacionalne manjine Suzana Kujundžić Ostojić davši odgovor na pitanje mogu li se u nastavku mogu očekivati udžbenici na latinici.

'Ovi udžbenici jednim su dijelom na latinici, počinju na ćirilici u prvom razredu i drugom do polovice, na dalje je sve latinici. Zašto je ovo? Zato što naša djeca pohađaju nastavu na srpskom jeziku. Nije metodički pisati djeci na onom pismu koje još nisu savladali, naučili. Dakle od onog trenutka kad kreću u školu da uče latinicu, sve nastavne jedinice su na latinici', izjavila je Suzana Kujundžić Ostojić.

Suzana Kujundžić Ostojić zahvalila se predsjedniku Republike Tomislavu Nikoliću jer je održao obećanje, i na kraju dodala da je ovo za bunjevačku zajednicu veoma značajno, jer posljednjih stotinu godina nisu imali udžbenika na svom jeziku.