UDŽBENICI NISU STIGLI

Nikolić bez komentara o pošiljci iz Zagreba

18.10.2013 u 21:32

Bionic
Reading

Ured srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića nije zaprimio pošiljku udžbenika povijesti koju je srbijanskom šefu države i ministru prosvjete uputio hrvatski ministar obrazovanja i znanosti Željko Jovanović, rečeno je u petak Hini u Nikolićevu uredu

Ministar obrazovanja i športa u četvrtak je poslao 17 udžbenika u Beograd kako bi pokazao da ne stoje kvalifikacije koje je u srijedu o hrvatskim udžbenicima izrekao srbijanski šef države, potvrđeno je u petak Hini iz njegova ministarstva.

'Predsjednik dnevno dobiva puno različite pošte, ali nikakva pošiljka te vrste nije stigla, pa ju ne možemo ni komentirati', rečeno je Hini.

Bude li potrebno, predsjednik Nikolić očitovat će se i o svojim stajalištima izvijestiti javnost, ali u međuvremenu ostaje pri svojoj izjavi, rečeno je iz njegova ureda.

Nikolić je izavu o udžbenicima dao u srijedu nakon susreta s hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem, nabrajajući probleme koji iz ugla Beograda opterećuju odnose dviju država.

'U posljednje vrijeme je izražena pojava etnički motiviranih incidenata i govora mržnje ... a u školskim udžbenicima Srbi su okvalificirani kao okupatori i četnici', rekao je Nikolić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom.

Prijam pošiljke iz hrvatskog ministarstva obrazovanja i znanosti nije moglo potvrditi ni srbijanskom ministrstvo obrazovanja.