DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Nikola Dobroslavić HDZ-ov kandidat za župana

10.03.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije danas je u Dubrovniku na konferenciji za novinare predstavio kandidata te stranke za župana dubrovačko-neretvanskog, a riječ je o Nikoli Dobroslaviću, dugogodišnjem načelniku općine Dubrovačko Primorje.

Kako je rekao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Frano Matušić, ovo je prvi put da za kandidata za župana dolazi čovjek iz turističkog gospodarstva. Dobroslavić je dugogodišnji direktor hotela "Osmine" u Slanom, hotela u kojem je upravo on najzaslužniji za uspješno provedenu privatizaciju po modelu radničkog dioničarstva, rekao je.

Član Predsjedništva HDZ-a Branko Bačić i državni tajnik za more kazao je kako je Nikola Dobroslavić osoba koja dobro poznaje Dubrovačko-neretvansku županiju i koja je sama prepoznata po svom dosadašnjem radu. Upravo on, kazao je Bačić, najbolja je garancija uspješne realizacije 70 projekata koji se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji financiraju s državne razine.

HDZ-ov kandidat za župana Nikola Dobroslavić kazao je kako činjenica da dolazi iz turizma govori dovoljno i da upravo u tom dijelu može dati svoj doprinos daljnjem razvoju turizma krajnjeg juga Hrvatske kao njegove vodeće gospodarske grane.

"Smatram da županija nije ostvarila svoju ulogu niti mogućnosti koje joj se pružaju, prvenstveno kad je u pitanju razvoj gospodarstva", rekao je.