odlazak suradnice

Nikki Haley otkrila razlog svoje šokantne ostavke, Trump: Grozno je što vas gubimo

09.10.2018 u 18:22

Bionic
Reading

Američka veleposlanica u UN-u Nikki Haley dala je ostavku kako bi 'uzela malu pauzu' i položaj će napustiti krajem godine, rekao je u utorak predsjednik Donald Trump

Dodao je kako je prihvatio ostavku Nikki Haley i njegog će nasljendika imenovati u roku dva, tri tjedna.

Haley je posljednja u dugačkom nizu viših dužnosnika koji su napustili Trumpovu administraciju, uključujući bivšeg državnog tajnika Rex Tillersona koji je otpušten u ožujku.

Trump se pojavio pokraj Haley u Ovalnom uredu, pohvalio njezin rad i izrazio nadu da će se vratiti u administraciju na nekoj drugoj funkciji.

'S jedne strane nam je izrazito drago zbog vas, ali nam je grozno što vas gubimo. Nadajmo se da ćete se vratiti u jednom trenutku. Možda u drugom svojstvu. Možete odabrati', rekao je Trump.

Bivšu guvernerku Južne Karoline i kćer indijskog imigranta smatra se 'zvijezdom u usponu' u Republikanskoj stranci i mogućim kandidatom na predsjedničkim izborima 2020.

No, Haley je u utorak rekla da se neće kandidirati na izborima 2020. i da će podržati Trumpa.

  • +15
Nikki Haley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'U ovome trenutku ne znam što ću raditi', rekIa je Haley. 'Bilo je ovo intenzivnih osam godina i vjerujem da svemu dođe kraj'.

'Morate biti nesebnični i znati kada je vrijeme da se maknete i dopustite nekom drugom da odradi posao', istaknula je.

Ranije ove godine, četrdesetšestogodišnja Haley izjavila je Reutersu da se 'svaki dan osjeća kao da stavlja oklop' kako bi zaštitila američke interese u UN-u.

Haley je prošli tjedan raspravljala o svojoj ostavci s Trumpom, kada ga je posjetila u Bijeloj kući, prenio je portal Axios.