pomoć iz Baden-Wuertenberga

[FOTO/VIDEO] Nijemci dovezli 110 tona opreme u Sisak, a onda pola sata čekali da naši odluče kamo će s njom

02.01.2021 u 18:22

Bionic
Reading

Iz Njemačke je u Sisak stiglo čak 110 tona opreme. Donacija je to vatrogasaca iz regije Baden-Wuertenberg. Satima su se vozili probijajući se i kroz snijeg u Austriji, a iako je dolazak najavljen za 13 sati, stigli su tek oko 16:30. Kad su došli nastao je prometni krkljanac jer nitko nije očekivao da će stići toliko donacija

Doduše, bilo je najavljeno 90 tona, a stiglo je 110. No unatoč tome što se znalo da će oprema doći u Sisku se nisu pripremili za njen prihvat. Riječ je o vatrogasnoj opremi, opremi za sisačku bolnicu, ima hrane i prehrambenih artikala, odjeće, građevinskog materijala i tanjura.

No očito se nije dobro pripremilo za sve to jer su njemački vatrogasci čekali oko pola sata da se odluči kamo sve to pospremiti, javlja Nova TV.

Video: Edina Zuko/PIXSELL

Ono što sada brine vatrogasce je gdje će rasporediti svu tu opremu, nisu pripremili svoja skladišta i kapacitete gdje bi se odložila i sortirala oprema te uputila na mjesto gdje je to potrebno.

  • +3
Pomoć iz Njemačke Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, a posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za to područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Konvoj su dočekali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić i zapovjednik sisačke Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Golub.

"Ta oprema će pomoći našim vatrogascima na terenu, a ostali materijal će biti distribuiran drugim službama. Ovdje se pokazalo da svi vatrogasci dijele istu želju - da pomognu ljudima u nevolji", rekao je Tucaković i zahvalio na donaciji.

Vatrogasna oprema će biti iskrcana u sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, dok će ostala oprema, hrana i potrepština biti distribuirana po skladištima.