MINISTAR BUTKOVIĆ PORUČIO

'Ni snaga vjetra, ni snaga mora, a ni ljudska zločestoća neće zaustaviti Pelješki most'

22.10.2016 u 21:45

Bionic
Reading

Ne treba strahovati da gradnja Pelješkog mosta neće početi u proljeće 2017. godine, poručio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostujući u HRT-ovu središnjem Dnevniku

'Pelješki most trenutačno je najvažniji infrastrukturni projekt. Mislim da se podiglo malo previše medijske buke, što je i normalno za tako važan projekt', kazao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostujući u HRT-ovu središnjem Dnevniku

'Očekujemo skoru potvrdu pripremljenosti prijave projekta Europskoj komisiji, nakon koje Ministarstvo regionalnog razvoja može projekt uputiti Europskoj komisiji. U roku od tri mjeseca EK će zatim donijeti odluku hoće li i u kojem omjeru financirati Pelješki most', kazao je Butković.

Drugi je proces natječaj za izvođača radova. Na natječajnu dokumentaciju tu je stiglo nekoliko žalbi, no i to se privodi kraju, rekao je i pozvao državnu komisiju da taj slučaj što prije riješi.

'Ni snaga vjetra, ni snaga mora, a ni ljudska zločestoća neće zaustaviti Pelješki most', poručio je Butković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako je moguće da natječaj zaustavi tvrtka sa samo dva zaposlena 'Snaga vjetra', a o čemu je pisao tportal, koja očito ne zadovoljava natječajne uvjete, Butković je kazao da se radi o nebuloznoj žalbi.

Nakon provjere financijske, tehničke i pravne sposobnost ponuditelja u prvome krugu natječaja, ide se u drugi krug i izvlače oni najbolji, i vjerujem da će se početkom godine izabrati izvođač za izgradnju Pelješkog mosta, poručio je ministar.

Ocijenio je kako bi, kad je riječ o tako velikim projektima, trebalo promijeniti Zakon o javnoj nabavi