STARI GRAD, HVAR

Nezavisni Škarpa u 3. krugu lokalnih izbora pobijedio HDZ-ovu Petrić

18.06.2017 u 23:01

Bionic
Reading

U trećem krugu lokalnih izbora u nedjelju u Starom Gradu na Hvaru, pobijedio je nezavisni kandidat Antonio Škarpa, objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). Protukandidatkinja mu je bila HDZ-ova Mihaela Petrić.

Treći krug lokalnih izbora u Starom Gradu održan je jer su Petrić i Škarpa u drugom krugu lokalnih izbora, 4. lipnja, oboje dobili isti broj glasova, po 721 glas, ili 48,49 posto.

 I u trećem krugu bilo je neizvjesno do samog kraja, a Škarpa je pobijedio dobivši 49,65 posto glasova, a Petrić 48,68 posto.

U prvom krugu situacija je išla na ruku HDZ-ovoj kandidatkinji, koja je tada bila u prednosti s 43,68 posto ispred Škarpe koji je imao 37,05 posto glasova.

No, trećeplasirani iz prvog kruga možda je najbitniji za ovu priču s Hvara, kao rođak HDZ-ove kandidatkinje, SDP-ovac Perislav Petrić koji je u prvom krugu osvojio gotovo 16 posto glasova. Kako je tportal ranije pisao, očito je velik dio njegovih glasača odlučio u drugom krugu podržati nezavisnog kandidata i time ga dovesti do potpuno izjednačene utrke s Mihaelom Petrić i trećeg kruga lokalnih izbora.

Da je kojim slučajem i u trećem krugu rezultat bio neriješen, izbori bi se u cijelosti ponovili.