primopredaja vlasti

Čehok preuzeo Varaždin, pogledajte koji će mu biti prvi potezi

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 08.06.2017 14:22
  • Objavljeno 08.06.2017 u 13:48
Ivan Čehok preuzeo je Varaždin kojim je protekla dva mjeseca upravljala vladina povjerenica Dragica Đula

Ivan Čehok preuzeo je Varaždin kojim je protekla dva mjeseca upravljala vladina povjerenica Dragica Đula

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ivan Čehok u četvrtak je u Gradskoj vijećnici preuzeo dužnost gradonačelnika Varaždina, na koju je kao nezavisni kandidat grupe birača izabran u drugom krugu lokalnih izbora

Gradom Varaždinom u protekla dva mjeseca upravljala je Vladina povjerenica Dragica Đula, koja je dužnost predala Čehoku, koji je kao gradonačelnik vodio Varaždin od 2001. do 2011. godine. Njegovi zamjenici su Sandra Malenica i Zlatan Avar.

Povjerenica Đula istaknula je kako je uz pomoć gradskih službenika uspješno obavila dvomjesečni posao na čelu grada. 'Danas mogu sa zadovoljstvom novoizabranom gradonačelniku i njegovim zamjenicama s dobrim preporukama predati Grad Varaždin, gradsku upravu i želim im puno sreću i uspjeha u budućem radu', rekla je Đula.

Preuzeo grad u odličnom stanju

Čehok je na to kazao kako je, prema viđenom kod primopredaje dužnosti, Đula odlično vodila Grad Varaždin i ostavlja ga u dobrom financijskom stanju.

  • +4
  • +1

Ivan Čehok preuzeo je upravljanje Varaždinom

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Kao prvi potez je najavio hitno donošenje gradskog proračuna. 'Dat ćemo ga već u ponedjeljak na javno savjetovanje i svim gradskim vijećnicima. Vremena nemamo, pripremili smo i popis kratkoročnih projekata, mjera i poteza koje moramo povući u sljedeća tri mjeseca', rekao je Čehok te najavio sjednicu Gradskog vijeća s donošenjem proračuna odmah nakon konstituirajuće sjednice.

HDZ-u ponuđeno mjesto predsjednika Gradskog vijeća

Čehokova lista u Gradskom vijeću ima devet vijećnika, SDP i HNS sedam, HDZ pet, a Reformisti i Liga za Varaždin po dva.

Novi gradonačelnik potvrdio je pregovore s HDZ-om, kojem je ponuđeno mjesto predsjednika Gradskog vijeća, razgovore s reformistima i Ligom za Varaždin, a najavio je razgovore i sa SDP-om i HNS-om čim se razriješi novonastala situacija na nacionalnoj razini oko HNS-ove podrške HDZ-ovoj Vladi.

'Nema potrebe da se u Gradskom vijeću dalje vode bitke koje se vode na nacionalnoj razini, ili koje su se vodile u izbornoj kampanji. Građani su svoje rekli, znamo koliko tko ima težinu u očima građana i mislim da prema tome trebamo formirati Gradsko vijeće', rekao je Čehok.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!