IMA SE PARA, IMA SE S ČIM

Nezaposleni Sanader kupio dva Picassa

ivo sanader

ivo sanader

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Bivši premijer Ivo Sanader je, prema pisanju Nacionala, odnedavno svoju kolekciju umjetnina obogatio dvama skupocjenim Picassovim djelima, a navodno i jednom slikom malteškog umjetnika Fieravina

Bivši premijer Ivo Sanader već godinu dana nije stalno zaposlen, ali očito nema financijskih poteškoća, jer samo 'podebljava' svoju kolekciju umjetnina.

Nacional piše da je Sanader u New Yorku posljednjih mjeseci viđen u nekim umjetničkim galerijama te da je kupio dva skupocjena Picassa i najvjerojatnije sliku malteškog baroknog umjetnika Francesca Fieravina.

Logično se nameće pitanje odakle nezaposlenom Sanaderu novac za najskuplje slike, a Nacional piše da to ide u prilog tezi da bivši premijer u inozemstvu posjeduje financijska sredstva nepoznatog porijekla koja se povezuju sa slučajevima korupcije u Hrvatskoj.

Neslužbenim informacijama o kupovini nekretnina ide u prilog i izjava svjetskog dilera umjetninama Davida Nahmada, koji je Jutarnjem listu rekao da se sa Sanaderom sastajao u Monte Carlu, ipak tvrdeći da nije poslovao s njime.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi