MEĐIMURSKI ŽUPAN

Neugodno mu je voziti BMW pa ga prodaje

10.02.2014 u 07:04

Bionic
Reading

Kaže kako mu je neugodno jer ovo nije vrijeme da moć pokazuje markom vozila i konjskim snagama. Zato će se međimurski župan Matija Posavec riješiti luksuznog BMW-a - u nas ne baš uobičajena odluka nekog političara.

Šesnaestogodišnja Silvija Srša boluje od najtežeg oblika cerebralne paralize. Ne hoda, ne govori, ne može samostalno jesti ni piti. Zapravo ništa ne može samostalno, kao ni jedan od njezinih 11 prijatelja koji su od 6 do 8 sati na čuvanju u čakovečkom Dnevnom boravku dr. Antun Bogdan. U dnevni ih boravak svakodnevno dovoze starim kombijem upitne sigurnosti. Nema ni rampu za podizanje djece u kolicima pa svako dijete treba unositi u kombi.

Već tri godine obijaju vrata javnih poduzeća, tvrtki, potencijalnih donatora ne bi li uspjeli skupiti 300-tinjak tisuća kuna za novi kombi s rampom. Zapeli su na 96 tisuća. Na pomoć države ne računaju. Zbog štednje uskraćene su i osnovne terapije, od stručnog tima ostao je samo logoped. No spas stiže iz garaže međimurskog župana. Nekad ponos njegova prethodnika i prezimenjaka Josipa Posavca, crni BMW koji je Županiju s troškovima leasinga stajao oko 800 tisuća kuna ide na bubanj, izvještava HRT.

Novac od prodaje darovat će za kupnju toliko potrebnog kombija. Župan će se još neko vrijeme voziti u osam godina starom Fordu, a dođe li vrijeme za kupnju novog auta, maksimalni iznos koji će potrošiti, uvjerava nas, bit će 20 tisuća eura.