NAVODNO KRŠENJE MJERA

Netko je pozvao 112 zbog sjednice Gradskog vijeća Splita

17.12.2020 u 10:14

Bionic
Reading

Sjednica Gradskog vijeća Splita nakratko je prekinuta u četvrtak ujutro, pola sata nakon početka, zbog prijave Stožeru civilne zaštite da se ondje krše protuepidemijske mjere

'Dobio sam poziv od Civilne zaštite, navodno je netko od novinara prijavio da ne poštujemo mjere. Proglašavam stanku od deset minuta, nakon čega ćemo procijeniti treba li možda nastaviti bez novinara', kazao je predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić.

Sjednica se održava u velikoj dvorani Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije. Svi prisutni nose maske i održavaju distancu, a pročelnici i drugo osoblje smješteni su u odvojene prostorije i ulaze u dvoranu po pozivu.

Nakon stanke Stanišić je opisao što se dogodilo:

'Dobili smo poziv iz Centra 112, rekli su da je netko prijavio kršenje mjera. Mi smo temeljito dezinficirali prostorije, izračunali potrebni razmak, svakom prisutnom osigurali barem četiri četvorna metra prostora. S naše strane napravili smo maksimalno moguće. Ukoliko se dogodilo bilo kakvo kršenje, to nije stvar organizacije nego osobne discipline', kazao je Stanišić.

'Županijska skupština ima 51 vijećnika i uredno odrađuje svoje sjednice. Nas je ovdje tek dvadesetak, uz nekolicinu ljudi online, zaista smo se potrudili', čudio se Stanišić prije nego što je proglasio nastavak sjednice. Nije rekao od koga je stigla prijava.

Na dnevnom redu je čak osamdesetak točaka, među kojima je i gradski proračun za iduću godinu. Predviđeno je da će trajati puna tri dana.