REVNI GOSPIĆKI KOMUNALCI

Nestao vijenac ministra Matića pa ponovno vraćen

14.05.2013 u 11:59

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić posjetio je jučer Gospić i s predstavnicima koalicije SDP - HNS položio je vijenac i zapalio svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata na gospićkom Trgu Alojzija Stepinca

'Polaganje vijenaca na bilo kojem spomeniku, u bilo kojem mjestu - ujedno i odavanje počasti svim poginulim braniteljima od Iloka do Dubrovnika. Vlada RH provodi sve zakonske obveze prema hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, hrvatski branitelji nisu svojina pojedinih stranaka i partija, već su blago cijele Hrvatske i zaslužuju pošten odnos svake Vlade, tako i ove SDP-ove koja je u proteklih godinu i pol dana napravila nekoliko dobrih stvari za branitelje kao što je objava Registra branitelja, poboljšanje zakonskih prava i osnivanje Javne ustanove Memorijalni centar Vukovar u kojem će se učiti o Domovinskom ratu i gdje će biti obrađivana tema obrane grada Gospića. U vrijeme velike gospodarske krize, koju su osjetili svi građani, braniteljska prava nisu se smanjivala, a kamoli ukidala', kazao je ministar Matić.

Nedugo nakon polaganja vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima vijenac je nestao. Tim povodom oglasio se Ernest Petry, kandidat HNS-a za gradsko vijeće Grada Gospića, koji je kazao da su vijenac i goreća svijeća odvezeni u nepoznatom smjeru službenim automobilom Grada Gospića, a na što su reagirali prolaznici koji su kontaktirali policiju i prijavili besmisleni događaj.

Nakon poduzetih radnji za gotovo dva sata vijenac je ponovno vraćen na postolje kod spomenika hrvatskim braniteljima uz nazočnost zaposlenika Grada Gospića. Petry osuđuje ovaj, vandalistički čin za koji drži da je krajnje neprimjeren i za svaku osudu.

'Pojedinci se samo bore za vlast i fotelje ne prezajući ni za čim pa tako ni pred tim da uklone vijenac sa spomenika koji je položen u slavu i hvalu poginulim braniteljima. Pitam se do kada, gospodo, možete manipulirati sirotinjom i prikrivati istinu, do kada možete zabraniti ljudima da snivaju bolju budućnost, do kada im možete naređivati i uvjeravati ih da ste samo vi oni koji nešto vrijede te do kada se možete predstavljati da ste samo vi njihov san, pokušavajući im zabraniti da pokušaju ostvariti Hrvatski odnosno lički san', kazao je Petry

Kako ističu u gradu Gospiću, vijenac i svijeće uklonila je komunalna služba, koja kao i svakog drugog ponedjeljka uklanja stare vijence i svijeće i očito je da je ovaj put došlo do zabune te je nenamjerna greška odmah ispravljena.

Dolazak ministra branitelja u Gospić te polaganje vijenaca osudile su pojedine udruge proizašle iz Domovinskog rata iz kojih poručuju da je krajnje neprimjereno da jedan ministar, uz to još ministar branitelja dolazi u herojski Grad Gospić i da se nije nikom javio od branitelja ili braniteljskih udruga, već svoj je posjet stranački obojio te time jasno pokazao koliko mu je stalo do gospićkih branitelja, a koliko do stranačkog proklamiranja.