stanje u prometu

Velike kolone na cestama, na izlazak iz Hrvatske turisti čekaju i po pet sati

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 01.08.2020 19:37
  • Objavljeno 01.08.2020 u 18:30
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Topolovec/PIXSELL

Zbog prometne nesreće u mjestu Grubine, na državnoj cesti Trilj-Imotski, promet je obustavljen i preusmjerava se lokalnim prometnicama, kod postaje Lučko kolona je duga oko dva kilometra, izvijestio je u subotu poslijepodne Hrvatski autoklub (HAK). Satima se čeka na graničnim prijelazima, kako na ulazak u Hrvatsku, tako i na izlazak iz zemlje

Na Macelju se na izlazak iz Hrvatske čeka i po pet sati, oko sat i pol na graničnom prijelazu Rupa, te oko pola sata na prijelazima Kaštel, Požane i Jurovski Brod.

U kolonama na ulazu u Hrvatsku večeras je najveća gužva na prijelazima Rupa i Kaštel gdje se čeka dva sata; po sat i pol čeka se na Macelju, Plovaniji i Lupinjaku, a do 30 minuta na prijelazima Bregana, Požane, Pasjak, Cvetlin i Lucija.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: HAK

Pojačan je promet na cestama prema moru i prema unutrašnjosti. Na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkim središtima, na nekim graničnim prijelazima povremeno se vozi uz kraće zastoje.

Kod naplatih postaja Lučko na izlasku s autoceste, Zagreb-Split-Ploče, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga je oko dva kilometra. Kolona vozila kod čvora Zagvozd na izlasku s autoceste duga je oko 600 metara.

  • +7
  • +4

Gužva na Lučkom

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na autocesti Zagreb-Macelj, kolona vozila kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru GP Macelj duga je oko šest kilometara.

Na autocesti Rupa-Diračje, na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije, kolona je oko jedan kilometar.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima.

Posljednje podatke o stanju na cestama možete vidjeti na stranicama HAK-a.

  • +10
  • +7

Trajektna luka Split gužva

Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!