POLICIJA OBAVJEŠTAVA

Neslavni rekorder vikenda u prometu napuhao je nevjerojatnih 3,12 promila

  • Autor: B.R.
  • Zadnja izmjena 07.10.2019 10:24
  • Objavljeno 07.10.2019 u 10:24
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tijekom vikenda, od 4. do 7. listopada, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Kako javlja policija, u nesrećama su tri osobe lakše ozlijeđene. Prometne nesreće su zabilježene zbog oduzimanja prednosti prolaska (2), nepropisne vožnje unazad, nepropisnog kretanja kolnikom i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti. Mlad vozač izazvao je prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće od čega jednu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Tijekom vikenda je sankcionirano 180 prometnih prekršaja od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 79 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora prometa dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićen je bio jedan vozač te je protiv istog proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 6. listopada, u 12.05 sati u Bilogorskoj ulici u Glogovcu, kod 54 - godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,12 promila, a najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 5. listopada, u 9.21 sati u Budančevici u Ulici Stjepana Radića kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 113 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

Tijekom vikenda četiri mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (0,50 do 1,00 g/kg – 3; 1,00 do 1,50 g/kg – 1). U subotu, 5. listopada, u 1 sat u Ulici Milutina Mayera u Križevcima, zatečen je 18 - godišnji mladi vozač kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,45 promila. Mladi vozači sankcionirani su i radi nekorištenja sigurnosnog pojasa (1), nepropisnog korištenja mobitela (1), nepoštivanje značenja prometnog znaka (1) i nenošenja vozačke dozvole (1). Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečen je jedan recidivist koji je počinio jedan prekršaja (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola) koji je bio uhićen i protiv kojeg je proveden žurni prekršajni postupak.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!