KOLONE DO 13 KILOMETARA

Nepodnošljive gužve turista blokirale ceste

20.07.2013 u 14:42

  • +12

Gužve na cestama

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL

Bionic
Reading

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Bosiljevo promet je gust, u oba smjera, a a naplatnoj postaji Lučko na izlasku s autoceste A1 kolona vozila koja se kreće duga je oko 13 kilometara, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 13 sati

Kolona vozila na zagrebačkoj obilaznici od čvora Buzin u smjeru naplate Lučko duga je oko 5 kilometara, a iz smjera Jankomir oko 1,5 km.

Na naplatnoj postaji Lučko na izlasku s autoceste A1 kolona vozila koja se kreće duga je oko 13 km, a na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj, pred naplatnom postajom Zaprešić, oko 5 km.

Promet je pojačan i na autocestama A1 Bosiljevo-Vrgorac, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana- Lipovac, na Istarskom ipsilonu, staroj karlovačkoj cesti, Ličkoj magistrali (D1), te duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta.

Na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona vozila koja se kreće duga je oko 1,5 km.

Promet je izuzetno gust i na dionici autoceste A6 od čvora Sveti Kuzam prema Krčkom most.

Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima s BiH. Na graničnom prijelazu Doljani na ulasku u Hrvatsku čeka se oko sat vremena, na Ličko Petrovom Selu oko 30 minuta, a na Malom Prologu i Orahu oko 20 minuta.

Promet putničkih vozila pojačan je i na graničnim prijelazima Stara Gradiška (čeka se oko sat vremena), te Kaštel, Plovanija i Bajakovo (oko 40 minuta) na izlasku. Također je pojačan i promet teretnih vozila na Bajakovu na izlasku.

U većini trajektnih pristaništa i luka promet je pojačan.

Otvorena je dionica državne ceste D1 Udbina-Gračac. Radovi se nastavljaju, a prometuje se uz privremenu regulaciju prometa.

Zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema autocestama kao i na državnoj cesti D1.

Jadranskom magistralom kod mjesta Plat (Župa dubrovačka-D8) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog radova zatvorena je D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec. Obilazak je preko Vrbovca.