PORUČUJE REKTOR BJELIŠ

'Nema panike, neće se ukinuti Hrvatski studiji!'

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 08.03.2012 21:13
  • Objavljeno 08.03.2012 u 21:13
aleksa bjeliš

aleksa bjeliš

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Hrvatski studiji ne ukidaju se i neće se pripajati Filozofskom fakultetu, a studij psihologije jača, poručili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i voditelj Hrvatskih studija Zvonimir Čuljak. Demantirali su time vijest o gašenju studija psihologije, a potom i pripajanje HS-a Filozofskom fakultetu

Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje, doznali smo, u jednom je trenutku razmatralo mogućnost da ukine dopusnicu Hrvatskim studijima za studij psihologije zbog nedovoljnog broja kadrova, no to se nije dogodilo, a u međuvremenu je nađeno i rješenje.

'Nema govora o namjeri preuzimanja ili gašenja psihologije, nego je riječ o namjeri uređivanja i jačanja Hrvatskih studija i Filozofskog fakulteta', objasnio je za Večernji list rektor Bjeliš.

'Samo tri predavača na studiju psihologije bili su stalno zaposleni na HS-u, a većina su bili vanjski suradnici', objašnjava rektor te dodaje kako su to možda razlozi nezadovoljstva zbog kojega se i proširila vijest o ukidanju psihologije na HS-u.

'No', dodaje Bjeliš, 'pronađen je način da se stanje stabilizira, a i Ministarstvo je odobrilo otvaranje devet docentskih mjesta na psihologiji. 'To je tek prvi korak jer, s obzirom na potrebe za studijem psihologije koje imaju i drugi fakulteti – Kineziološki, Medicinski, Učiteljska akademija... – bilo bi dobro da je psihologija ujedinjena. Ideja koju sam predložio Senatu i koju je Ministarstvo podržalo jest da organiziramo objedinjeni studij na Filozofskom fakultetu te napravimo jak studij psihologije s kadrovima s Hrvatskih studija, Filozofskog te stručnim vanjskim suradnicima', objasnio je rektor zaključivši kako mjesta ima za sve.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!