revitalizacija vrelovoda

Nekoliko zagrebačkih kvartova dva tjedna bez tople vode

10.07.2024 u 09:04

Bionic
Reading

U razdoblju od 15. do 29. srpnja 2024. bit će obustavljena isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice zbog radova na revitalizaciji magistralnog vrelovoda u Ulici Dragutina Golika, priopćili su iz HEP-Toplinarstva

Radovi obuhvaćaju zamjenu dotrajalog šahta magistralnog vrelovoda novim kako bi se osigurala kontinuirana i sigurna isporuka toplinske energije naseljima u zapadnom dijelu Zagreba.

Krajnji kupci u ovim naseljima i prethodnih godina su povremeno ostajali bez tople vode zbog revitalizacije vrelovodne mreže jer su radovi zbog velikog opsega podijeljeni u više faza.

'HEP-Toplinarstvo je svjesno činjenice da obustave isporuke tople vode znatno utječu na kvalitetu života krajnjih kupaca, međutim bez obustava nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, posebno jer za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom', kazali su.

Predmetni radovi dio su projekta Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Zamjenom dotrajale vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke toplinske energije i broj hitnih intervencija zbog puknuća cijevi, a povećat će se sigurnost vrelovodne mreže u sljedećih 40 godina.

Popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog projekta objavljen je na njihovoj web stranici u rubrici Krajnji kupci – Bez toplinske energije.

Radnici HEP-Toplinarstva uložit će maksimalne napore da se najavljeni radovi provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.