NEMA MILOSTI

Neki zbog milijunske štete gule krumpir, a samohrana majka petoro djece mora u zatvor zbog 540 kuna

07.08.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Žena osuđena na sudu u Varaždinu mora na odsluženje osmomjesečne zatvorske kazne jer je ukrala robe vrijednosti 540 kuna

Kako javlja Večernji.hr Sandra (51) iz Varaždina morat će osam mjeseci u zatvor jer je jednoj ženi ukrala stvar vrijednu 540 kuna.

Pravomoćno je Sandra zbog krađe osuđena još u kolovozu 2017. godine. Dobila je osam mjeseci zatvora uvjetno i rok od tri mjeseca da Ivani nadoknadi 540 kuna štete počinjene tom krađom. Sredinom svibnja lani Sandri je produljen rok za podmirenje štete za još četiri mjeseca, a taj rok iscurio je tijekom rujna. Općinsko državno odvjetništvo potom je pokrenulo postupak za opoziv uvjetne presude jer Ivani šteta još nije podmirena.

Za njom će, po svemu sudeći, uskoro biti raspisana i tjeralica. Sandra je, inače, rastavljena majka petero djece koja radi u ugostiteljstvu, a u sezoni je obično na moru.

Da podsjetimo, bivši ministar Petar Čobanković zbog afere Planinska i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu je gulio krumpire u pučkoj kuhinji. U zatvoru nije proveo niti jedan dan.

Višemilijunsku štetu državi, prema pravomoćnoj presudi, nanio je i umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, koji je proglašen krivim da je kao tadašnji pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška kasnih 1990-ih nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri milijuna kuna duga, a klubovima iz BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata Ministarstva obrane. Također nije išao u zatvor nego mu je kazna preinačena u rad za opće dobro te ju je služio u domu za starije i nemoćne.