'ODLUČNI' MINISTAR POPIJAČ

'Neisplata plaća je pitanje za pravosuđe'

24.02.2011 u 16:23

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Đuro Popijač danas, nakon sjednice Vlade, u razgovoru s novinarima prokomentirao je nekoliko aktualnih tema, od poslodavaca koji ne isplaćuju plaće svojim radnicima pa sve do sporne nabave namještaja od ebanovine za potrebe Ustavnog suda

Na novinarsko pitanje kad će država stati na kraj svim poslodavcima koji ne plaćaju svoje radnike i doprinose, Popijač je izbjegao dati konkretan odgovor.

'Mislim da to treba pitati poslodavce, na koji način je moguće ostvarivati svoje poslovne poduhvate ako nisu u stanju plaćati radnike? Jasno je kad eventualno, koji mjesec, netko ima poslovnih problema pa zakasni plaća, ali graditi svoj poslovni poduhvat na neplaćanju obveza prema državi i prema radnicima, to je protuzakonito i to treba sankcionirati, a to je pitanje pravosuđa', ustvrdio je ministar.

'Država će uvijek reagirati na svaki onaj poziv, ali ga treba netko uputiti. Svatko tko ima problema, ja ih ovim putem pozivam da se jave', dodao je Popijač.

Na pitanje o nabavi skupog namještaja za Ustavni sud iz kojega je rečeno da je nabava u nadležnosti Ministarstva gospodarstva, Popijač je rekao da to nije istina.

'Ministarstvo nije u nadležnosti za nabavu ičega što je izvan ministarstva. Uloga kontrole javne nabave je druga stvar, a to kakve će karakteristike tko staviti u tekstu za javnu nabavu nema veze s ministarstvom', kazao je Popijač.