IVO JOSIPOVIĆ ZA ANADOLIJU

'Neće biti kineskog zida između Hrvatske i BiH!'

20.03.2013 u 16:23

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u ekskluzivnom intervju za agenciju Anadolija rekao je danas da neće doći do ledenog doba u regionalnoj suradnji država Zapadnog Balkana te da je optimist u pogledu navedenog

'Apsolutno vjerujem u to. Temelji moje politike su bili bolji odnosi u regiji. Neki su se u medijima usudili, nakon par nesretnih i nespretnih izjava, konstatirati da je došlo 'ledeno doba'. Ja sam vrlo daleko od takve konstatacije. Ako pogledamo što se zadnjih godina, pa i u posljednjih godinu dana napravilo, mislim da su pomaci vidljivi', rekao je Josipović u intervju za agenciju Anadolija. Podsjetio je na brojne sporazume koji su potpisani između država regije ukazavši na to da u SAD-u čak ne vjeruju da Srbija i Hrvatska imaju sporazum o vojnoj suradnji. 'Ipak, ne smijemo biti zadovoljni. Važno je prepoznati da je to naš interes', rekao je Josipović.

Predsjednik Hrvatske kazao je da granica između Hrvatske, kao nove članice Europske unije, i ostalih država nečlanica, uključujući i BiH, 'ne smije biti kineski zid'. 'BiH smatramo najvažnijim susjedom. Povezuju nas brojne osobne, trgovinske i kulturne veze. U etapi koja je pred nama činit ćemo sve što možemo da pomognemo i Bosni i Hercegovini da ona uskoro bude članica Europske unije', kazao je Josipović.