JOSIPOVIĆ:

'Ne stavljajte Papu u politički kontekst'

01.06.2011 u 14:16

Bionic
Reading

'Jako pogrešno je stavljati dolazak Pape u Hrvatsku u bilo kakav politički kontekst jer je to veliki događaj za Hrvatsku, za vjernike, ali i građane koji nisu vjernici', poručio je predsjednik Ivo Josipović komentirajući navodnu najavu lidera oporbe Zorana Milanovića da neće doći na Papinu audijenciju u HNK

Predsjednik Josipović je rekao da 'nije čuo' da Zoran Milanović neće ići na audijenciju, ponavljajući da 'nije dobro politizirati dolazak Pape u Hrvatsku'. 'Papa je iznimna figura i s moralnog, političkog, a posebno vjerskog stanovišta. Oni koji budu zloupotrebljavali taj veliki događaj u javnosti i politici ne čine dobro Hrvatskoj', rekao je predsjednik Josipović.

Na pitanje je li vođi oporbe ipak mjesto na Papinoj audijenciji, predsjednik Josipović je odgovorio da je 'njegova stvar hoće li biti tamo'. 'Ako dođe, dobro je došao. Ako odluči da ne dođe, vjerojatno ima neki svoj razlog. Od toga sigurno ne bih radio politički spektakl i stavljao takvu činjenicu u kontekst stranačkih i političkih odnosa', ustvrdio je Josipović zaključujući da je 'za njega Papin dolazak veliki događaj jer je Papa je veliki državnik s kojim se već imao prilike susresti i razgovarati'.