MINISTAR KARAMARKO

'Ne mogu reći je li Sanader predmet istrage'

06.10.2010 u 18:15

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako ne može govoriti o tome je li bivši premijer Ivo Sanader predmet istrage, a kazao je i kako ne može potvrditi je li Sanader dobio status osumnjičenika

'Ne mogu vam to potvrditi', odgovorio je Karamarko pred zgradom Vlade, odgovarajući na pitanje novinara može li potvrditi da je Sanader dobio status osumnjičenika. Na pitanje je li Sanader predmet istrage odgovorio je: 'Ne mogu ni o tome govoriti'.

Novinari su ministra Karamarka pitali i hoće li svjedočiti u slučaju Fimi-medija s obzirom da je, kako je rečeno, naslijedio neke poslove sklopljene u vrijeme kad je ministar bio Berislav Rončević, a Karamarko je kazao da on kao ministar nije nastavio poslovanje s tom tvrtkom.

'Zadnji ugovor je potpisan u kolovozu 2008. i potpisao ga je Rončević, nakon toga se s Fimi-medijom nije ništa potpisivalo. On je potpisao taj ugovor i tu se završava priča o Fimi-mediji u MUP-u', rekao je Karamarko.

Karamarko nije htio komentirati ni suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i svjedočenje Amira Malfalanija koji je kazao da je policija dobila upozorenje da će Pukanić biti ubijen.

'Ni to ne mogu komentirati. Pravo je svakog osuđenika da se brani svim sredstvima, prema tome to nećemo komentirati. Sudsko će vijeće utvrditi je li njegov iskaz vjerodostojan i utvrdit će je li to autentično, prema tome ne bih srljao u nikakve izjave i ocjene', rekao je.

Upitan sumnja li on u vjerodostojnost Malfalanijeva iskaza, Karamarko je odgovorio kako policija to ne može komentirati. 'MUP to ne može komentirati, postupak je u tijeku, sudi se', kazao je.