cijepljenje u hrvatskoj

Navijače Hajduka pozvali na cijepljenje u posebnom terminu kako bi mogli na tribine, nitko nije došao; slab odaziv i na Zagrebačkom velesajmu

10.07.2021 u 18:09

Bionic
Reading

Prazna dvorana na Gripama je odgovor navijača na poziv na cijepljenje. Uoči ogleda Hajduka sa Zrinjskim na Poljudu, posljednje pripremne utakmice, ali i početka europskih kvalifikacija i prvenstva, Nastavni zavod za javno zdravstvo je izašao ususret navijačima s posebnim terminom cjepiva. Međutim, u subotu ujutro nitko nije došao

'Žao mi je što nije bilo odaziva, mi ćemo nastaviti s pozivima. Osim cijepljenja, organizirali smo i punktove za testiranje zbog utakmice, a sve s jednim ciljem, da nam se zadrži povoljna epidemiološka slika', kazala je dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, javlja Dalmatinski portal.

S obzirom na nove upute, podsjetimo, na stadion se ne može ući bez covid putovnice ili potvrde o negativnom testu.

Najveći punkt za cijepljenje u državi, na Zagrebačkom velesajmu, u subotu je zjapio prazan. Brojni liječnici i medicinske sestre su, unatoč javnom pozivu građanima da se bez prethodne najave i narudžbe može doći cijepiti Pfizerovim cjepivom tko god hoće, veći dio dana sjedili i čekali građane, koji nisu pokazali velik interes, javlja Jutarnji list.

  • +12
Cijepljenje bez najave na Velesajmu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Zvonimir Šostar, potvrdio je da u subotu nije bilo velikog interesa te da je cijepljeno samo 797 građana.

'Gotovo svi koji su se došli cijepiti, došli su na početku radnog dana kako bi izbjegli vrućine. S druge strane, vjerojatno je dobar dio naših sugrađana otišao na more', kaže Šostar.