ČAČIĆEVA UZDANICA U UZLETU

Natalija Martinčević ulazi u klub sa Škare Ožbolt

25.03.2014 u 15:38

Bionic
Reading

Bivša HNS-ovka, trenutačno nezavisna zastupnica u Saboru, Natalija Martinčević postaje predsjednica kluba zastupnika DC-a i nezavisnih zastupnika među kojima je i Jakša Baloević. O novom političkom savezništvu za tportal su govorile Martinčević i šefica DC-a Vesna Škare Ožbolt

Natalija Martinčević, Vesna Škare Ožbolt i Jakša Baloević, koji se razišao s don Ivanom Grubišićem, okupili su se u klub zastupnika. U sljedećih godinu i pol dana do novih parlamentarnih izbora zajedno će predlagati zakone i nastupati u Saboru.

Martinčević je u razgovoru za tportal rekla da su se okupili zbog želje da efikasnije i djelotvornije djeluju u Saboru: 'To nam klub omogućava, jer kao nezavisni zastupnici nismo mogli puno.'

'Svi smo u poziciji političkog centra, neki malo desnijeg ja sam lijevi centar, ali u načelu smo kompatibilni i mislim da će naša suradnja proizvesti kvalitetnije prijedloge zakona', rekla je Martinčević istaknuvši kako će nastojati djelovati afirmativno i konstruktivno. Ona već priprema dva prijedloga zakona u ime kluba, a tiču se iskorištavanja EU fondova te upravljanja otpadom.

Upitana čuje li se s Radimirom Čačićem (zbog čijega je izbacivanja iz HNS-a i izašla iz stranke, op. a.), Martinčević je kazala da se povremeno čuju i druže, ali da čeka da izađe iz zatvora kako bi se dogovarali o osnivanju nove stranke.

Šefica DC-a Vesna Škare Ožbolt kaže da je do suradnje s Martinčević i Baloevićem došlo zbog namjere da se više sudjeluje u raspravama, jer je saborski poslovnik usmjereniji na klubove nego na zastupnike.

'Kroz klub vaše ideje lakše dođu do izražaja. Ja već imam pripremljeno nekoliko zakonskih prijedloga i bolje ih je predstaviti u ime kluba. Uglavnom, došla sam raditi, a ne samo sjediti!' rekla je Škare Ožbolt.

Na pitanje postoji li mogućnost da klub ostvari i neku predizbornu suradnju za dvije godine, Škare Ožbolt kazala je da je i to moguće, ali da je ovo ipak samo saborska suradnja: 'Ne mislimo da ćemo promijeniti svijet, ali neke stvari ćemo sigurno profilirati', naglasila je Vesna Škare Ožbolt obećavajući da će njihov klub kritizirati samo ako za taj problem imaju i konkretan prijedlog rješenja.