PROŠIRENO PODRUČJE

Nastavljena potraga za dvoje mladih kod Dubrovnika, policija ima poruku za iznajmljivače

26.09.2023 u 08:50

Bionic
Reading

Jutros je nastavljena potraga za još dvoje kajakaša koji su u ponedjeljak nestali u moru kod Lokruma. Akciju vodi Lučka kapetanija uz pomoć policije i svih raspoloživih službi, a prema informacijama iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ovog se jutra za kajakašima traga i na kopnu i na moru

Nastavljena je potraga za dvije osobe koje su u poslijepodnevnim satima ponedjeljka nestale s kajacima u akvatoriju oko Lokruma, nakon što je tijekom ponedjeljka pronađeno devet osoba. Zbog mraka i jakog vjetra, potraga je jučer obustavljena oko 19 sat, piše Dubrovački list.

Neslužbeno doznaju iz policije da se još uvijek traga za mlađom muškom i ženskom osobom.

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić / Pixsell

Policija moli privatne i fizičke osobe koje pružaju smještaj turistima da se jave ukoliko im se gosti nisu javili ili vratili u smještajne jedinice. 'Današnja nemila situacija ukazala je na apsurdan i strašan, jasno i nezakonit, propust poduzetnika koji je iznajmio kajake koji su se prevrnuli sa gostima u lokrumskom akvatoriju', piše taj list, nastavno na to što policija jučer nije raspolagala informacijom o broju osoba koje su se nalazile na iznajmljenim kajacima, a time i traži li se još itko. Razlog tome je što ne postoji evidencija, popis osoba koje su se ukrcale na kajake, a na koncu - nejasno je i gdje su računi po kojima bi se i bez popisa morao moći utvrditi točan broj osoba.

Potraga za kajakašima kod Dubrovnika Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija, a jučer su u potrazi sudjelovali izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanije te vatrogasci.

Potragom koja obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a proširena je i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.