brzi odgovor

Nastavlja se fajt oko braniteljskih mirovina: Mrsić odgovorio na žestok istup ministra Medveda

22.05.2019 u 11:16

Bionic
Reading

Zaoštrava se sukob oko navodne kupovine braniteljskih glasova između predsjednika Demokrata Miranda Mrsića i Ministarstva branitelja, odnosno ministra Tome Medveda. Dok u Ministarstvu smatraju da Mrsićeve izjave podliježu kaznenom progonu, Mrsić im je odgovorio na svojem Twitteru

Dok u Ministarstvu branitelja tvrde da Mrsić svojim izjavama 'nesmiljeno i tendenciozno napada braniteljsku populaciju' i smatraju da je takvo uznemiravanje javnosti 'opasan i protuzakonit presedan koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu', šef Demokrata na svojem Twitter profilu žestoko im je uzvratio:

'Ministar Medved bio je u Povjerenstvu za razdvajanje mirovina 2013. godine. Svjedočio je da razdvajanje mirovina niti jednog branitelja nije oštetilo ni za lipu, ali je omogućilo transparentnost sustava. Danas na spomen toga prijeti kaznenim progonom. Što Medved i Vlada skrivaju?', napisao je Mirando Mrsić.

'Prepiska' je započela jutros opsežnim priopćenjem Ministarstva hrvatskih branitelja u kojem odgovaraju na kritike Miranda Mrsića koji smatra da Vlada braniteljskim mirovinama kupuje glasove i tako ugrožava mirovinski sustav, zbog čega ostali građani moraju duže raditi za sve niže mirovine.