NESREĆE KOD SAMOBORA, SLATINE, ZEMUNIKA

Nastavlja se crni vikend na hrvatskim cestama

18.09.2011 u 10:01

Bionic
Reading

Crni vikend na prometnicama na žalost nastavio se i prometnim nesrećama kraj Samobora i Slatine

Pet osoba ozlijeđeno je rano jutros u sudaru dva osobna vozila kraj Samobora. Nesreća se dogodila jutros oko 5,50 sati na D1 između Klinča Sela i Rakovog Potoka u mjestu Pavučnjak, a prve informacije iz policije sugeriraju kako se radi o teškim ozlijedama.

Zbog razbijenih vozila koja se još nalaze na kolniku promet se odvija otežano.

19-godišnjak prevrnuo auto na krov, pa završio u bolnici

U prometnoj nesreći koja se, pak, noćas, oko 23,20 sati, dogodila na državnoj cesti D34 u mjestu Šaševo teške ozljede zadobio je Josip P. (19) iz susjednog sela Starin. Prema neslužbenim izvorima mladić se je iz pravca Čađavice, osobnim automobilom 'Audi' njemačkih registarskih oznaka, kretao kroz mjesto Šaševo po kolniku koji se obnavlja.

Sumnja se da je, zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti, na kojoj je posuto kamenje, izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo u desnu stranu putnog jarka, udarilo u betonski most i prevrnulo se na krov.

U prevrtanju automobila Josip P. je ispao iz vozila u putni jarak u kojem su ga pronašli vlasnici obiteljske kuće gdje se i dogodila nesreća. Mladiću je pružena liječnička pomoć i prevezen je na daljnje liječenje u virovitičku bolnicu.

Pijan automobilom naletio na biciklista (71) i usmrtio ga

U subotu oko 20 sati u Zemuniku kod Zadra 68-godišnjak sa zadarskog područja pod utjecajem alkohola od 0.91 promila u krvi uslijed neprilagođene brzine naletio je osobnim automobilom na 71-godišnjeg biciklista.

U teškoj prometnoj nesreći 71-godišnji biciklist je smrtno stradao. Protiv 68-godišnjaka slijedi kaznena prijava.