TROJKA PALA ZBOG DROGE

Nasjeli na policijsku klopku i ostali bez 124 kg marihuane

29.05.2014 u 12:32

Bionic
Reading

Više od 120 kilograma marihuane, koja bi u prodaji na veliko vrijedila najmanje 1,5 milijuna kuna, policija je zaplijenila nakon što je jedan od trojice uhićenih preprodavača 30 kilograma droge u utorak prodao prikrivenom policijskom inspektoru.

Preprodavač (36) je u policijsku klopku pao na parkiralištu jednog trgovačkog centra u Novom Zagrebu, nakon što je ranije dogovorio da će prikrivenom istražitelju prodati 30 kilograma marihuane za 49.500 eura. Kada je predao drogu i primio 'policijski' novac 36-godišnjak je uhićen, a policajci su krenuli po njegovih dvoje suradnika, 41-godišnjaka i 49-godišnjaka s kojima se, navodno, ranije povezao u ‘zajedničko djelovanje’.

Zagrebačka policija tvrdi da je uhićeni trojac iz još uvijek neotkrivenih izvora osim marihuane nabavljao i veće količine kokaina. Drogu su do daljnje distribucije čuvali u kući kojom se koristi 41-godišnjak, a on ju je, prema potrebi, predavao 36-godišnjaku koji je marihuanu i kokain prodavao drugim preprodavačima i krajnjim konzumentima.

Nakon što je 36-godišnjak u utorak upao u policijsku klopku uz sudski nalog pretražena je kuća koja im je služila kao skladište, a tamo je uz preko 93 kilograma marihuane zaplijenjeno i 50 metaka.

‘Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njih Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava’, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Sva trojica odgovarat će za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a 41-godišnjak i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivne tvari.