okončana drama

Predao se muškarac u Sinju koji je prijetio aktiviranjem bombe i plinskih boca

23.10.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Muškarac se u Sinju zatvorio u kuću i prijeti da će izazvati eksploziju, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Danas nakon zaprimljene dojave o oštećenju vrata na kući u Sinju u ulici Stjepana Radića, dolaskom policijskih službenika vezano uz događaj, oko 12 sati muškarac se zatvorio u kuću, ne dopušta ulazak policijskih službenika i prijeti da će izazvati eksploziju, javljaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

'Prema informacijama s kojima raspolažemo sam je u stanu. Policijski službenici su osigurali mjesto događaja i pozvan je pregovarač', javljaju iz policije.

Slobodna Dalmacija piše kako se osoba koja se predstavila kao Slobodan Bračulj zabarikadirala u obiteljsku kuću koju je u sinjskoj Ulici braće Radić i zaprijetila da će dignuti u zrak kuću i sebe. Dotična osoba u 12,55 sati nazvala je tehničku redakciju sinjskog HIT radija.

Dežurni tehničar spojio je tu osobu s novinarkom Boženom Romac. 'Gospodin s druge strane predstavio se kao Slobodan Bračulj. Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, nerješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu', kazala je Božena Romac.

  • +3
Muškarac se zatvorio u kuću i prijeti da će izazvati eksploziju Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

U međuvremenu su susjedi alarmirali policiju. Osim temeljnih policajaca iz Policijske postaje Sinj koji su zatvorili sav promet vozila i pješaka u tom dijelu Sinja na lice mjesta stigli su i policijski službenici iz Policijske uprave, pirotehničari i pregovarači koji su, neslužbeno, stupili u kontakt s Bračuljem.

Oko 13,30 sati v. d. ravnatelja OŠ Marka Marulića, koja se nalazi u susjedstvu, javno je putem HIT radija pozvao roditelje da ne šalju djecu u školu iz sigurnosnih razloga.

PU splitsko-dalmatinska oko 16h je izvijestila kako je kriza u Sinju završena bez žrtava i bez potrebe za intervencijom.

'Obavještavamo Vas da se nakon pregovora s policijskim službenicima 72-godišnjak predao, te nije bilo potrebe za nasilnim ulaskom u stan. U ovom trenutku isti se nalazi u policijskoj postaji, te je u tijeku kriminalističko istraživanje', stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.