prijeteće poruke

Napadnut kombi Ujedinjene desnice u Splitu; Popović: Zatražit ćemo zaštitu jer su nam ugroženi životi

14.05.2021 u 15:37

Bionic
Reading

Kandidat Ujedinjene desnice za splitskoga gradonačelnika Mario Popović izjavio je u petak kako će predstavnici te koalicije zatražiti zaštitu mjerodavnih jer su im ugroženi životi, što, po njemu, ilustrira i jučerašnji napad na kombi s njegovim likom i listom kandidata za Gradsko vijeće

"Napadom na ovaj kombi bio je ugrožen život vozača i kandidata na listi Ujedinjene desnice za splitsko Gradsko vijeće Jakoslava Rojnice. Osobno dobivam prijeteće poruke, a i na plakatima nam se ispisuju ružne i prijeteće poruke te ćemo zatražiti zaštitu mjerodavnih institucija", rekao je Popović na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, napad na kombi Ujedinjene desnice, koju čine HSP i Hrvatski suverenisti, jest poruka da ta koalicija "predstavlja određenu opasnost".

"Možemo nagađati je li to zbog toga što smo rekli da ćemo ukloniti sva obilježja i simbole zločinačkog komunističkog režima, je li to zbog toga što smo rekli da ćemo ulaskom u gradsku upravu i preuzimanjem vlasti raščistiti sve one negativne stvari koje su bile do sada i stati na kraj interesnim lobijima, ili je nešto drugo - to ne znamo, ali očito ono što namjeravamo napraviti mnogima smeta", rekao je Popović.

Podsjetio je kako je svojedobno kriška limuna bačena na predsjednika Srpskoga nacionalnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca izazvala reakciju medija i institucija, a taj bi kriterij, dodao je, trebao biti isti i sada kad je napadnut predstavnik Ujedinjene desnice Jakoslav Rojnica.

Jakoslav Rojnica je rekao kako je bio pod šokom nakon što je jučer u Žnjanskoj ulici kombi kojim je upravljao pogođen predmetom koji je razbio vjetrobransko staklo u visini njegove glave.

"Ja sam hrvatski nacionalist, a meni nacionalizam znači domoljublje", poručio je Rojnica. Dodao je kako je u doba komunističkog režima proživio grozne stvari kao zatvorenik na Golom otoku.

"Ja sam na listi Ujedinjene desnice za splitsko Gradsko vijeće kao neovisni kandidat i podržavam tu koaliciju jer su u njoj ljudi koji vole svoju domovinu Hrvatsku", poručio je Rojnica.