EKSPLOZIJA U KAIRU

Napad u restoranu: Najmanje 16 mrtvih, dvoje ranjenih

04.12.2015 u 09:28

Bionic
Reading

Najmanje 16 osoba ubijeno je, a dvoje je ranjeno u eksploziji u restoranu u Egiptu, priopćile su egipatske sigurnosne službe. Prve informacije govore kako je napad izvršen molotovljevim koktelom, bačenim na jedan restoran u području Agouza u centru Kaira

Lokalne novine The Cairo Post objavile su da su tri maskirana muškarca ubacile eksplozivnu napravu u restoran, nakon čega su pobjegli.  Jedan djelatnik napadnutog restorana rekao je da je napadač bivši zaposlenik, koji je prije nekog vremena dobio otkaz, piše Reuters.

Žrtve ovog napada nasmrt su spaljene ili su umrle od posljedica gušenja u objektu. Taj restoran, koji je ujedno bio i noćni klub, nalazi se u podrumu, bez izlaza za slučaj nužde.

Još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad. Islamististički militanti prethodno su preuzimali odgovornost za niz bombaških i drugih napada u Egiptu, uglavnom usmjerenih protiv djelatnika snaga sigurnosti otkad je vojska nakon masovnih prosvjeda 2013. godine svrgnula predsjednika Mohameda Mursija iz Muslimanskog bratstva.