srđan milaković

Zamjenik gradonačelnika Vukovara pita: A što je s ubojstvima Srba 1991.?

15.10.2018 u 12:55

Bionic
Reading

'Prosvjedu nije cilj bilo ishođenje pravde, nego je pokazao da njime nisu obuhvaćene sve žrtve', komentirao je vukovarski prosvjed zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković

'Pokazalo se da i žrtva, a posebno zločinac, imaju nacionalnost. Ni jednom riječju nisu spomenuta ubojstva pedesetak Srba u Vukovaru u srpnju 1991. godine, kada rat još nije ni počeo. Zato se pozitivno, iako nisu izgovorena imena i prezimena, spomenuo Tomislav Merčep, koji je osuđen za ratne zločine', osvrćući se na vukovarski prosvjed komentirao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković za Večernji list.

Misli kako će taj prosvjed, kao i najava za slično okupljanje iduće godine te zategnuti odnosi sa Zagrebom, samo dodatno opteretiti Vukovar te izazvati nesigurnost kod potencijalnih investitora.

  • +41
U Vukovaru održan prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

'I broj ljudi okupljenih na prosvjedu, njih oko osam, devet tisuća, pokazuje kako ni Vukovarci nisu podržali prosvjed. Nije ga podržala ni velika većina Hrvata jer da jesu, na prosvjedu bi bilo mnogo više ljudi. To zapravo pokazuje da Vukovarci samo žele normalan život, neopterećen prošlošću. I to upiranje prstom bez iznošenja dokaza i činjenica zapravo je vrlo opasno', rekao je Milaković.