TKO JE SLJEDEĆI?

Nakon Šelebaja, uhićeno još pet osoba

14.10.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Nakon što je noć proveo u pritvoru, Vladimir Šlebaj-Sellier oko 11 sati trebao bi dati iskaz tužitelju, poslije čega će se donijeti odluka o zadržavanju u pritvoru, doznajemo od glasnogovornice Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu

Saslušanje je zakazano za 11 sati, nakon čega slijedi odluka o pritvoru ili istražnom zatvoru. Uz Šelebaja, koji je uhićen jučer pri izlasku iz zemlje na graničnom prijelazu Bregana, zbog pranja novca i zloporabe položaja u tvrtki Core media, iz ŽDO-a nam je potvrđeno da je izdano još pet naloga za uhićenje.

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uhićena je jedna ženska osoba (1975. godište) i četiri muške (1972, 1976, 1952, 1961 godište).
 
Šelebajeva uskoro bivša supruga Dijana Čuljak negira bilo kakvu umiješanost u taj slučaj. 'Da je netko smatrao da sam odgovorna, već bi me pozvao na razgovor. Možda će me policija i zvati. Ako me pozovu, reći ću što znam - a ne znam ništa', rekla je Dijana Čuljak za tportal ogorčena na napise u medijima za koje smatra da su samo sredstvo pritiska na neke druge slučajeve o kojima nije htjela govoriti, dodala je tek da će 'sve pokazati sudski epilozi'.

Prema pisanju medija, sud je prošlog tjedna pribavio ključne dokaze da je Šelebaj zajedno s bivšom suprugom Dijanom Čuljak prao novac preko produkcijske kuće Core media. Time se Dijana Čuljak našla u sukobu interesa jer je kao zaposlenica HTV-a sudjelovala u radu produkcijske kuće koja je surađivala s konkurentskim TV postajama.

'Nemam nikakvih saznanja vezanih za nju. Prema mom saznanju, ona trenutno nije ni u kakvom procesu', rekao je Marijan Hanžeković, odvjetnik Dijane Čuljak, te dodao da bi on valjda znao da je njegova klijentica osumnjičena.