NAJAVILI ZAPOŠLJAVANJA

Nakon niza kritika zbog previsoke trave u Zagrebu oglasili se iz Grada

26.08.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Nakon niza kritika na previsoku travu u Gradu Zagrebu, grad se oglasio te objasnio situaciju. Govore kako je zbog saniranja hitnih posljedica nevremena i opasnih stabala koje su se ili nalazile ili prijetile prometnicama, Zrinjevac nije stigao pokositi travu

Radnici Zrinjevca čest su prizor ovih dana. Nisu stali s košnjom ni za vikend, usred toplinskog vala. 'Zagreb, subota popodne, radnici Zrinjevca na poslu, +34 C u hladu, stvarni osjećaj je +37 C', navode iz Grada.

'Uklanjanje najhitnijih posljedica nevremena i opasnih stabala na javnim površinana od strane Zrinjevca je potrajalo tjednima i zbog toga je dodatno došlo do poremećaja u programima košnje. Vrijedni radnici Zrinjevca i ostalih gradskih službi rade i u najtežim uvjetima kako bi se tijekom rujna sve vratilo u normalu', dodali su.

Navode i da radnika nema dovoljno te da kreću u zapošljavanje.

'Jasno je da su zbog klimatskih promjena tradicionalni ciklusi košnje postali nedovoljni i iako se broj operativnih radnika nije smanjivao proteklih godina taj broj ne odgovara potrebama u ovakvim izvanrednim uvjetima. Zbog toga će Zagrebački holding trajno zaposliti oko 100 dodatnih radnika na održavanju zelenila i pojačati mehanizaciju koja može brže i kvalitetnije uklanjati posljedice eventualnih nepogoda kako bi ubuduće Grad Zagreb bio u potpunosti spreman i na ovakve izazove. Oni koji tome žele doprinijeti su dobrodošli. Natječaji za posao dostupni su na stranicama Zagrebačkog holdinga', kažu.