prognoza vremena

Nakon maglovitog jutra bit će sunčanih razdoblja, u noći na nedjelju padat će snijeg

20.01.2018 u 07:54

Bionic
Reading

U subotu će prevladavati promijenjivo vrijeme sa sunčanim razdobljima, a jače naoblačenja s kišom na sjevernom Jadranu, te snijegom u gorskim krajevima i unutrašnjosti zemlje očekuje se krajem dana. Temperature će se na kopnu kretati između dva i sedam stupnjeva, a na Jadranu od devet do 14 stupnjeva. U nedjelju ujutro u unutrašnjosti Hrvatske bit će snijega

'Promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Još u prvom dijelu dana u Dalmaciji oblačno s kišom, a u unutrašnjosti Dalmacije lokalno i snijegom. Krajem dana sa zapada novo naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu te snijegom u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti, a tijekom noći na nedjelju zahvatit će cijelu zemlju.

Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i mjestimice na udare jaka bura i sjeverac, sredinom dana u okretanju na sjeverozapadnjak. Navečer i u noći na nedjelju vjetar će postupno okrenuti na jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7 na kopnu, od 9 do 14 °C na Jadranu', glasi prognoza za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza vremena Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na širem zagrebačkom području ujutro će biti maglovito, dok će sredinom dana biti i duljih sunčanih razdoblja. Temperatura u Zagrebu kretat će se do pet stupnjeva, slično kao i u ostalim dijelovima unutrašnjosti.

'U noći i ujutro promjenljivo i pretežno oblačno, na moru ponegdje s kišom, a na kopnu sa snijegom. Zatim danju djelomice, na Jadranu ponegdje i pretežno sunčano, a na krajnjem istoku još može biti slabe oborine na granici kiše i snijega.

  • +12
Osim u gorskim predjelima, snijega bi u nedjelju ujutro trebalo biti i u ostatku kontinentalne Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Vjetar od sredine dana povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u noći i prijepodne slab i umjeren, na udare ponegdje i jak jugozapadnjak i jugo, zatim bura i sjeverac, uglavnom na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 9 °C. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 13 °C', glasi prognoza vremena za nedjelju.

Stanje na cestama

Zbog opasnosti od naleta na psa na autocesti A1 između čvorova Donja Zdenčina i Jastrebasrko, oko 17. kilometra vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog predmeta na kolniku na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Kutina i Novska, oko 112. kilometra u smjeru Lipovca, vozi se uz ograničenje brzine.

Za sav promet zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Mokri su iil vlažni i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U zaleđu Dalmacije pada snijeg ili susnježica. Na autocesti A1 između čvorova Bisko i Karamatići mjestimice pada tuča ili susnježica te je opasnost od poledice na kolniku. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama:

  • A1 između Zagreba i Bosiljeva, tunela Mala Kapela i čvora Otočac, čvora Gospić i tunela Sveti Rok,
  • A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Novske,
  • A4 Goričan-Zagreb između Varaždina i Zagreba.