METEOROLOŠKA PROGNOZA

Danas pretežno sunčano, a onda slijedi drastična promjena vremena

18.01.2018 u 08:43

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, poslijepodne mjestimice uz umjerenu naoblaku, prognoza je Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za četvrtak. No, već sutra čeka nas drastična promjena vremena

Krajem četvrtka na širem riječkom području uz više oblaka postoji mogućnost za malo kiše.

Vjetar na kopnu većinom slab, poslijepodne i umjeren, na udare mjestimice i jak jugozapadni. Na Jadranu će umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak postupno okrenuti na jugozapadnjak, uz obalu i jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 6 do 11, a na Jadranu između 10 i 13 Celzijevih stupnjeva.

U petak će biti oblačno s kišom koja će kroz dan postupno prelaziti u snijeg, najprije u gorskim predjelima, potom i u nizinama unutrašnjosti gdje će se također zadržavati na tlu.

Prognoza vremena za četvrtak i petak Izvor: Screenshot / Autor: meteo.hr

U Zagrebu će u petak biti oblačno s kišom, uglavnom tek od sredine dana. Kiša će prema noći prelaziti u susnježicu i snijeg. Umjeren jugozapadni vjetar sredinom dana okrenut će na sjeverozapadni. Temperatura uglavnom između 5 i 8 °C, a krajem dan hladnije.

Na Jadranu umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, češćom na sjevernom dijelu. Umjeren jugozapadni vjetar poslijepodne će okrenuti na sjeveoistočni, dok će na moru umjereno do jako jugo i jugozapadnjak samo na sjevernom dijelu okrenuti na buru i sjeverozapadni. Najniža temperatura između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 9, a najviša većinom između 7 i 12 °C.

  • +15
Zagreb u snijegu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
  • +6
Zagrebačke djevojke iskoristile sunčano vrijeme za šetnju Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras