ŠTO JE ZASMETALO DARKU HRENIĆU?

Nakon HNS-a razočarali ga i Čačićevi 'odmetnici'

14.03.2014 u 11:18

Bionic
Reading

'To što Koračević govori ne podržavam niti stojim iza toga', rekao nam je novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić svega dan nakon oštrih riječi koje je pred novinarima izrekao Zlatko Koračević na račun vodstva HNS-a, a osobito predsjednice Vesne Pusić

Među nazočnima novinskoj konferenciji, koju su organizirali sada već bivši narodnjaci, bile su uz Hrenić i Koračevića zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Natalija Martinčević te zamjenica međimurskog župana Sandra Herman. One također nisu štedjele vodstvo HNS-a kojem su najviše zamjerili isključenje Radimira Čačića koji, kako je rečeno, priprema novu političku platformu.

U njoj, međutim, neće biti i novomarofski gradonačelnik, sudeći po njegovim današnjim tvrdnjama, iako je jučer sjedio s ostalima bivšim članovima HNS-a za istim stolom i nije se ogradio od istupa Koračevića i ostalih govornika.

'Ne znam hoću li biti ikada više u nekoj stranci. Nakon mojeg jučerašnjeg izlaska iz HNS-a zbog moralnih razloga, pred novinare sam izašao kao gradonačelnik koji više nije član niti jedne stranke. Možda su ovi koji su istupili pred novinare jezgro nove stranke, ali ako će u njoj biti Koračević koji će istupati kao što je istupio jučer, onda mene u njoj sigurno neće biti', veli Hrenić koji je očigledno podijeljen između potrebe da bude korektan prema bivšim kolegama u HNS-u te odanosti prema Čačiću koji je okružen i nekim suradnicima koji mu nisu baš po volji.

Bez obzira na sve, kako dodaje Hrenić, nakon političkog razilaska očekuje od svakoga da zadrži dostojanstvo, a ne da napada na osobnoj razini. Upravo zbog toga vjeruje u nastavak suradnje s HNS-om u Novom Marofu, ali sve ipak ovisi o odluci čelništva novomarofskih narodnjaka koje se hitno sastaje zbog aktualnih prilika izazvanih izlaskom Hrenića iz stranke.