BANDIĆ U FORMI:

'Nakon dva mandata Bog će me uzeti k sebi'

02.12.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Meni državna vila i doživotno uživanje privilegija kao bivšem hrvatskom predsjedniku neće trebati. Nakon odrađena dva predsjednička mandata meni neće trebati ništa, jer će me Bog odmah uzeti k sebi – kazao je u srijedu u Puli nezavisni predsjednički kandidat Milan Bandić

Dodao je kako svako za svog života trči svoju utrku, koja mu je unaprijed određena, a njegova je maratonska utrka od milijun kilometara.

'Ja sam kao Ferrari i već sam prešao 800 tisuća kilometara, a za dva predsjednička mandata preći ću ih još 200 tisuća i sa 60 godina preći svoju životnu utrku', pojasnio je Milan Bandić

Rekao je i da će, nakon svega biti sretan ako bude živ i zdrav, te da mu nikakvi uredi neće trebati. Bandić je u svom stilu komentirao o odluku državnog izbornog povjerenstva koje je zabranilo prikupljanje donacija sms porukama.

'Prestat ćemo s time jer smo legalisti, no državno izborno povjerenstvo i GONG su s kašnjenjem od šest mjeseci došli k pameti. Kad je prije šest mjeseci to činio moj protivnik na zagrebačkim izborima Josip Kregar onda se nitko nije bunio. Stoga će moj izborni stožer oštro prosvjedovati kod državnog izbornog povjerenstva', ustvrdio je Bandić.

Prema njegovim riječima sms porukama on je želio korenspondirati sa s građanima, 'jer su mi tisuće na taj način željeli pomoći'.

'Uostalom moji su glavni donatori mali, obični ljudi poput mene, a ne velike tvrtke', kazao je nezavisni predsjednički kandidat. Govoreći o Istri on je rekao da je Istra u Hrvatskoj trostruki svjetionik. 'Ona je ogledni primjer hrvatskog turizma, uzor regionalnog razvoja i najvažnije svojom otvorenošću i zajedništvom most prema europskim regijama i most Hrvatske prema Europi', objasnio je svoje viđenje Istre Bandić.

On je inače u srijedu ujutro najprije obišao najmanji grad na svijetu Hum, zatim se u Labinu susreo s tamošnjim gradonačelnikom i građanima. U Puli ga je primio dogradonačelnik Fabrizio Radin, a na tržnici je građanima podijelio nekoliko lopti i jabuka. Posjetio je i Rovinj, Poreč, Novigrad, Umag i Pazin. Plan posjeta ipak je bio pomalo preambiciozan, pa je Milan Bandić gotovo svugdje kasnio.