NAJOPASNIJE I NAJBIZARNIJE

Najžešća oružja gaminga

13.05.2013 u 14:54

Bionic
Reading

Ovog tjedna prošećite kroz gaming povjest i sakupite znanja o najžešćim oružjima gaminga. Ikad.

 

žestòko pril. 〈komp. žȅšćē

Definicija:
na žestok način, sa žestinom [žestoko navaliti]

 

Priznajte - ovo se trebalo desiti prije ili kasnije. Svi znamo da ćete se jednom sjesti s prijateljima za stol i makar pola minute provesti raspravljajući o tome koje je oružje iz video igara najjače oružje ikad. U tom trenutku biti ćete nam zahvalni zašto smo napravili ovu temu tjedna - svojevrsnu bibliju najžešćih instrumenata masovne destrukcije u videgamingu. Znanjem skupljenom u ovom članku moći ćete poklopiti svakog laika koji tvrdi kako je snajperska puška najjača u Betlfildu tri, oduševiti komade informacijama o najmoćnijim pljucama gaminga, te očarati roditelje buduće supruge razlikama među eksperimentalnih oružja i orbitalnog bombardiranja. Stoga, ne gubimo vrijeme i bacimo se na najžešća oružja gaminga!

 

 

8. Blades of Chaos

God of War


"Ok, ok..sad zamisli. Imaš noževe. Ok...noževi su kul, kužim. Ali to nije dovoljno jer imaš ZAPALJENE noževe spojene NA LANCE. I onda, i onda ti isti noževi su ti zapečeni u kožu. Najbolje, zar ne?"

Pa, s obzirom da je vlasnik dotičnih relativno loše raspoloženi Kratos, ne bismo se htjeli previše protiviti ulasku dotičnih u našu top listu. Gledajte ovo kao diplomatski izbor. Nešto kao gradonačelnikova debela i poluretardirana kćer koja stjecajem okolnosti završi na miss universe natjecanju. Ukratko, ovo radimo samo zato jer nam ne pada na pamet protiviti se Kratosu, ok?

 

 

 

 

7. RYNO V

Ratchet and Clank Future: A Crack in Time

"Dobro, kume, tu govoriš o hladnom naoružanju, a svi znamo kako se nož ne nosi na revolveraški dvoboj. Pogotovo ako ovaj drugi ima bacač raketa koji SVIRA onu stvar, ma znaš koju ne da mi se guglat"

 

Jedno od objektivni najžešćih oružja Ratchet and Clanka nevjerojatno je razorni RYNO V - prijenosna višecijevna raketna platforma koja, kada ispaljuje salve vatrene smrti, svira Uvertiru 1812 od Čajkovskog. Imamo li izbor biti raskomadani u pseću hranu običnom raketom ili onom koja svira klasičnu glazbu, izabrati ćemo ovu drugu bilo kada. Realno gledano, ako već idemo k vragu, napraviti ćemo to uz glazbenu pozadinu.

 

 

 



6. Tesla Coil

Command and Conquer: Red Alert

 

"Sori frende, al ja sam ti igrao RTSove na LANu i znam kada napraviš onaj Tesla kojl i ubiješ sve sa strujom. Ok? Kada si vidio da STRUJA ubije tenk? KADA?!"

 

Pokušajte zamisliti bojno polje prekriveno tornjevima koji svakog tko im dođe u domet prže enormnom količinom električne energije. Nama je to uspjelo zato jer se sjećamo zlatne ere real time strategije. Uostalom, čuti o Tesli u to doba bilo je prežestoko, pogotovo uzmemo li u obzir da njegovo ime odzvanja svaki put kada se spomene ovo ikoničko oružje. Mislim, halo ljudi - stup koji te ubije strujom...maksimalna žestina!

 

gutaj

 



5. Mr.Toots

Red Faction: Armageddon

 

"Ok, tko koristi jednoroge u pucačinama?...."

 

Mi, eto tko. Mr. Toots jedno je od najnemilosrdnijih oružja nasiljem krcanog Red Faction Armageddona. I prije nego što se počnete smijati njegovom konceptu, zapamtite samo deklaraciju 1912. po kojoj je u Ženevi donesen međunarodni koncenzus o prekidu korištenja jednorogove prdeži kao oružja masovne destrukcije. Ako planirate koristiti Mr. Tootsa u ovoj igri, budite sigurni kako će vam prije ili kasnije neki dušebrižnik prigovarati o kršenju ratne etike. Pih...

 

 

 

4. Celestial Brush

Okami

"Aj nemoj mi sad te japance..."



E, pa hoću. Celestial brush čarobno je oružje božice Amaterasu u Capcomovom stiliziranom platformeru Okami. I poanta kod ovog oružja je da, za razliku od svega nabrojanog do sada, doslovno komada stvarnost. Amaterasu je u mogućnosti braniti se, napadati protivnike, pa čak i stvarati novu stvarnost zahvaljujući ovom kistu. Punopravno nazvano božansko oružje dosta je dobro plasirano upravo zato jer, konkretno, može raditi apsolutno sve. Da, može vam i skuhati kavu. Provjerili smo.

 

 

 

3. Euclid's C-Finder

Fallout: New Vegas

"Gle, gan koji puca lasere s neba uvijek dobiva plus u mojoj knjizi. HALO? LASER. S. NEBA?!?"

 

Dobro ste pročitali. Euclid's C-Finder je ništa manje nego orbitalni udar spakiran u prenosivi format. Sve što trebate napraviti je kupiti oružje od jednog klinca (ili ga, naravno, ukrasti), te pokazati neprijateljima što znači kombinacija oko petsto tretmana solarijem komprimiranih u jedan. Praktična primjena dotičnog pripisuje se, kako nam se čini, jedino korištenjem na otvorenom, s obzirom da nam ideja orbitalnog udara za vrijeme nedjeljnog ručka ili susjedove svadbe u vatrogasnom domu ne spada među najzanimljivije planove.

 

 

 

 

2. Spiderbot

Supreme Commander

"Dakle Cybreni imaju ta čudna hibridna oružja i onda ti u jednom trenu isfuraju doslovce divovskog pauka koji puca artiljeriju, rakete i ima masivan laser s kojim prži sve pred sobom"

 

Ako postoji jedno oružje u Supreme Commanderu koje oduzima dah onda je to ikonički Cybren Spiderbot. Nakon što ga vaši inžinjeri konačno dovrše (zbog svoje veličine proizvodite ga izvan tvornice - poput zgrade), na raspolaganju imate multipraktik platformu koja koristi višecjevne bacače raketa, artiljerijsku platformu i šlag na torti: masivni laser. Naravno, pošto je apsolutno nenormalno velik, može i gaziti protivničke jedinice, u slučaju da prežive do trena kada dođe do njih. Zahvaljujući laganom koraku, masivnom laseru i činjenici da za njega nigdje ne možete naći parking, Spiderbot ponosno zauzima drugo mjesto na Gamereportovoj top listi najžešćih oružja u videogamingu.

 

 

 

1. Penetrator

Saints Row The Third

"...pas mater..."

 

Nemojte se praviti kao da niste znali da ovo dolazi. Penetrator, oružje nad oružjima analogija je drevnog ekskalibura smještena u kontekst moderne satire pod imenom Saints Row The Third. Svaka komparacija ili pokušaj nadmetanja sa drugim mega turbo oružjima s ovog popisa doslovce pada u vodu iz jednog jedinog razloga: Penetrator je golemi ružičasti dildo. I to je sve što trebate znati. Jedina stvar koja mu nedostaje je mogućnost probijanja tenkovskog oklopa, no uvjereni smo kako će i razbijanje glava zadovoljiti potrebe njegovih korisnika.

 

 

Mislite da znate bolje? Mislite da imate još žešće oružje od kombinirane moći Penetratora i Spiderbota? Iako nam je teško zamisliti nešto žešće od kombinirane sile golemog ružičastog dilda i pedeset metara visoke zgrade koja hoda i prži sve pred sobom, smatramo se liberalima. Naime, uvjereni smo kako ćete imati neko obskurno oružje iz videoigara koje bi navodno moglo biti žešće. Stoga, bacite svoje prijedloge u komentare ili se pridružite užarenoj diskusiji na Gamereportovoj Facebook Stranici.