EUROPA NA POSLU

Najgori šefovi su Nijemci, najbolji Švicarci

18.11.2013 u 09:34

Bionic
Reading

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da su najbolji šefovi u Švicarskoj, a najgori u Njemačkoj i Austriji, javlja Agencija Anadolija. Čak 80 posto Švicaraca zadovoljno je profesionalnim odnosom sa svojim pretpostavljenima, što je najveći postotak u Europi. Slijede Francuska i Nizozemska, gdje su radnici također uglavnom zadovoljni sa svojim šefovima

Istraživanje su provele istraživačke agencije JobCloud i The Network, na uzorku od 5.600 zaposlenih u Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj i Nizozemskoj.

Posljednja dva mjesta zauzele su Njemačka i Austrija.

U Švicarskoj 80 posto anketiranih zadovoljno je svojim šefom, dok bi samo sedam posto željelo novog pretpostavljenog, što je najniži postotak na listi obuhvaćenih zemalja.

Posljedice loših odnosa sa pretpostavljenima u Njemačkoj trpi 24 posto, a u Austriji 20 posto ispitanika.

Istraživanje je pokazalo i da je većina zaposlenih u Europi zadovoljna svojim pretpostavljenima, tako da je u prosjeku njih 70 posto izjavilo da ima korektne odnose sa šefovima.

S druge strane, preostalih 30 posto smatra da im je atmosfera na poslu loša, da umanjuje njihovu produktivnost i da bi željeli promjenu rukovodstva u svojoj firmi.