VELJAČA-PREVRTLJAČA

Nagla promjena vremena: U nedjelju će u dijelovima Hrvatske pasti i do 25 centimetara snijega

25.02.2023 u 11:54

Bionic
Reading

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), u subotu će biti većinom oblačno povremeno s kišom, ponegdje i obilnijom, osobito na istoku i u gorju. Krajem dana uz osjetan pad temperature zraka kiša će najprije u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu vrlo jako jugo. Sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu na jaku buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 13, a na moru od 13 do 16 °C. Navečer na kopnu osjetno hladnije.

U nedjelju će pak biti blačno, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju gdje će ponegdje pasti i više od 25 cm snijega. Na Jadranu kiša, u Dalmaciji i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom će dijelu lokalno biti i snijega nošenog burom.

U unutrašnjosti Dalmacije popodne i navečer susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna, na sjevernom i orkanska bura, a na južnom dijelu olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, a na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 4, a na Jadranu od 6 °C na sjevernom do 15 °C na krajnjem jugu.

  • +16
Meteorolozi najavljuju promene: Pad temperature za vikend, vraća se zima Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kolnici su jutros bili mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, ponegdje ima i magle, a mogući su i odroni, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Vrijeme u ponedjeljak

'Od ponedjeljka zimsko vrijeme. Zahladit će, a u prvoj polovini tjedna bit će oblačno s povremenom kišom, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom. Na Jadranu će puhati jaka mjestimice olujna bura. Drugi dio tjedna hladno, djelomice sunčano s jutarnjom maglom u unutrašnjosti.

Minimalne temperature zraka u unutrašnjosti od -3 do 2, u planinskim krajevima oko -6°C, na Jadranu od 3 do 5°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 5 u planinskim krajevima oko 0, a na Jadranu od 6 do 10°C', piše meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak.