U RIJECI

Nađene četiri HTV-ove kamere nestale 2012.

10.01.2014 u 09:53

Bionic
Reading

Televizijskom centru HRT Rijeka vraćene su kamere koje je za sada još uvijek nepoznati kradljivac iz njihova spremišta koje se nalazi u tunelskom prolazu između Korza i Trga Riječke rezolucije, ukrao u svibnju 2012. godine

Informaciju je za Novi list potvrdila glasnogovornica PU primorsko-goranske Ankica Kolić. Policija je četiri analogne kamere pronašla još u studenom prošle godine u spremištu na području Hartere u Ružićevoj ulici.

Riječ je o spremištu koje nema 'vlasnika', odnosno prostorija se nalazi unutar bivše tvornice papira, pa policija unatoč činjenici da je kamere pronašla, još uvijek ne zna tko ih je ukrao, stoga se kriminalističko istraživanje nastavlja u tom smjeru. Da su analogne kamere vraćene potvrdio nam je Mladen Juranović, zamjenik voditeljice tehnologije HRT centra zadužen za televizijsku tehnologiju.

'Vraćene su nam kamere ali su neupotrebljive. Uništene su toliko da ih se ne može više koristiti, a ostatak ukradenih pomoćnih tehničkih dijelova nije pronađen. Riječ je baterijama, bežičnim mikorfonima, dvjema tonskim torbama s opremom, stativima i slično. No, kamere će nam poslužiti za rezervne dijelove', kazao je Juranović.