odudaranje od protokola

Puljić umirovljenje Bozanića nazvao dezinformacijama

25.07.2018 u 18:27

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić istaknuo je u srijedu kako napisi u medijima o tzv. 'smjeni', odnosno 'umirovljenju' zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića odudaraju od uhodanoga protokola Svete Stolice i nisu utemeljeni na službenim informacijama

Nadbiskup Puljić to je izjavio, kako prenosi IKA, na traženje nekih medija da komentira članak objavljen u tjedniku Globus o navodnom umirovljenju kardinala Bozanića.

"Poštovani, razumijem znatiželju novinara glede teme članka o tzv. 'smjeni', odnosno 'umirovljenju' zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića (...) ovim putem apeliram na javnost da ne nasjeda takvim dezinformacijama", poručio je Puljić.

Naglasio je kako sadržaj napisanoga u tom članku odudara od uhodanoga protokola Svete Stolice i nije utemeljen na službenim informacijama.

  • +5
Kardinal Josip Bozanić Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Nije bez razloga papa Franjo u svojoj ovogodišnjoj poruci uz Svjetski dan sredstava društvene komunikacije upozorio na 'fake news', podsjetio je predsjednik HBK.

Želio je time i on, naglasio je zadarski nadbiskup, doprinijeti 'zajedničkom nastojanju oko sprječavanja širenja lažnih vijesti, ponovnom otkrivanju dostojanstva novinarskog zanimanja i osobne odgovornosti novinara u priopćivanju istine'.

Podsjetio je kako je u kontekstu navedenoga članka dobro još jednom promotriti aktualnost ovogodišnje Papine poruke 'Istina će vas osloboditi'.

Papina poruka i stav, naime, mogu pomoći medijskim djelatnicima da budu oprezni pred širenjem dezinformacija, kako bi bili i ostali 'neumorni tražitelji istine u stvaranju povjerenja na putu mira i zajedništva', poručio je predsjednika HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić.