nezadovoljan

Načelnik Općine Tordinci iz SDP-a prešao u HNS

26.11.2018 u 12:27

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski HNS predstavio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak novog člana, načelnika Općine Tordinci, Željka Matanovića, koji je na prošlim lokalnim izborima drugi mandat načelnika osvojio kao kandidat SDP-a, ali je nezadovoljan stranačkom politikom na županijskoj razini nedavno napustio tu stranku

'Ljudi prepoznaju naš trud i zalaganje i rado nam se priključuju. Posebnu težinu ima kada to učini jedan načelnik, među kojima je i Željko Matanović, koji je stavio svoju općinu na prvo mjesto', rekao je predstavljajući novoga člana HNS-a, predsjednik vukovarsko-srijemske županijske organizacije HNS-a Nenad Bučko.

Matanoviću je uručio stranačku iskaznicu HNS-a.

Osvrnuvši se na ono što HNS čini za Slavoniju, kao član vladajuće koalicije na državnoj razini, Bučko je rekao kako Slavonija prednjači po broju odobrenih zahtjeva za subvencionirane stambene kredite Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na čijem čelu je ministar Predrag Štromar (HNS).

'Konkretno za Vukovarsko-srijemsku županiju odobreno je 104 zahtjeva ove godine, za razliku od prošlogodišnjih četrdesetak. Osigurati dom pod povoljnijim uvjetima za 104 mlade obitelji znači zadržati ih na prostoru naše županije, izboriti se za svakakog čovjeka', dodao je Bučko. 

Načelnik Općine Tordinci Željko Matanović rekao je da je u Županijskoj organizaciji HNS-a prepoznao podršku, ozbiljan rad i fokusiranost na rezultat.

'To je razlog zašto im prilazi sve veći broj kvalitetnih ljudi. Ovo je vrijeme suradnje i odluke kako Općinu Tordinci staviti na kartu Vukovarsko-srijemske županije kao općinu brige za mještane za koje želimo da žive bolje. Pozivam sve mještane i općinske vijećnike da nas u tome podrže', dodao je Matanović.

Željko Matanović jedan je od trojice SDP-ovih općinskih načelnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji su se proljetos usprotivili kandidaturi nekadašnjeg vukovarskog  gradonačelnika Željka Sabe za predsjednika vukovarsko-srijemskog SDP-a. Ocijenili su da kandidati za predsjednika županijskog SDP-a, povezani s nezakonitim radnjama koje su se dogodile tijekom političkog mandata, nisu jamstvo da će birači na izborima dati povjerenje toj stranci. Na unutarstranačkim izborima SDP-ove županijske organizacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji, održanim u listopadu, Sabo je izabran za predsjednika.