TKO JE JOŠ DOBIO POZIVNICU?

Na svečanoj večeri bili Gotovina, Tedeschi i Janica Kostelić

01.07.2013 u 08:11

  • +34

Svečana večera u Klovićevim dvorima

Izvor: Pixsell / Autor: Pixell

Bionic
Reading

Na svečanoj večeri s visokim europskim i svjetskim dužnosnicima u Klovićevim dvorima, janjetinu ispod peke kusali su i probrani uglednici iz Hrvatske. Među njima su Janica Kostelić, general Ante Gotovina te poduzetnici Emil Tedeschi i sin Ivice Todorića, Ante Todorić

Na svečanoj večeri u Klovićevim dvorima bilo je oko 170 uzvanika, a osim visokih državnih dužnosnika među kojima su i svi ministri hrvatske Vlade i njihovi zamjenici, bili su pozvani i bivši premijeri i bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Od bivših premijera pozvani su Nikica Valentić, Hrvoje Šarinić, Franjo Gregurić, Jadranka Kosor, Zlatko Mateša i Josip Manolić. Na proslavi su i bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Došla je i predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, šef Vrhovnog suda Branko Hrvatin i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Pozvan je i ustavni sudac Ranko Marjan te pučka pravobraniteljica Lora Vidović. Tu su i šefovi svih sigurnosnih agencija u Hrvatskoj.

Na svečanoj večeri bio je i akademik Zvonko Kusić te rektorica Sveučilišta u Dubrovniku Vesna Vrtiprah.

Ispred Katoličke crkve pozvani su kardinal Josip Bozanić te biskup Želimir Puljić. Pozvani su gradonačelnici Zagreba, Rijeke, Splita i Osijeka.

Na proslavi je i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Pozvana je i pregovaračka skupina na čelu s glavnim pregovaračem za ulazak u EU Vladimirom Drobnjakom, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Drago Lovrić i ravnatelj policije Vlado Dominić.

Došli su i nedavno oslobođeni generali Ivan Čermak, Mladen Markač i Ante Gotovina, a od sportaša su bili Davor Šuker, Janica Kostelić, Goran Ivanišević i Toni Kukoč.

Bili su ipredstavnici GONG-a i sindikata među kojima su Vilim Ribić i Krešimir SeverOd poduzetnika su dodatno pozvani i poznati prijatelj premijera Zorana Milanovića Emil Tedeschi i sin Ivice Todorića Ante.