vremenska prognoza

Na Sve svete stiže smirivanje vremena, ali ne zadugo

31.10.2023 u 14:16

Bionic
Reading

Nakon obilne kiše koja je jutros pogodila dijelove Hrvatske, na blagdan Svih svetih ipak se očekuje smirivanje vremena, barem u prvom dijelu dana

Ako je suditi prema prognozi DHMZ-a, oni koji će u srijedu na bagdan Svih svetih obilaziti grobove, najbolje je da to učine u prvom polovici dana. Prema prognozi u prvom dijelu dana bit će većinom sunčano, u unutrašnjosti mjestimice magla.

  • +3
Nevrijeme u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Od sredine dana porast naoblake, najprije na Jadranu i uz njega, navečer i drugdje. Kiša mjestimice na sjevernom Jadranu, prema večeri i u noći i u Dalmaciji te u gorju.

Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, prema večeri u jačanju.

Najniža temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C.

Od četvrtka bit će promjenljivo. Povremeno kiša na Jadranu i uz njega u četvrtak i subotu, ali češća, mjestimice i obilnija uz moguću grmljavinu u petak kada će je biti u cijeloj Hrvatskoj. U četvrtak će na kopnu zapuhati jugozapadnjak, u petak će pojačati, a u subotu vjetar uglavnom slab. Na Jadranu će jugo jačati na jako i olujno koje će u subotu također oslabjeti. Manje toplo, ali i dalje iznad prosjeka za doba godine.