vremenska prognoza

Opet pljuskovi i olujni udari vjetra, evo što nas čeka početkom studenog

30.10.2023 u 08:41

Bionic
Reading

Promjenjivo i vjetrovito s povremenom kišom, prognoza je Državnoh hidrometeorloškog zavoda za utorak

Mjestimice će biti obilnijih i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Poslijepodne smanjenje naoblake. Umjeren jugozapadni i južni vjetar, ponegdje i jak, u drugom dijelu dana će slabiti i okrenuti na sjeverozapadni.

  • +22
Rijeka: Jako jugo i kiša poplavilo ulice oko tržnice i rivu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Prolazno su mogući olujni udari. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak te u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 11 do 15, na Jadranu između 17 i 20 °C. Najviša dnevna uglavnom od 19 do 24 °C.

U srijedu u unutrašnjosti mjestimice uz maglu, no uz povremeno više oblaka u gorju i na Jadranu lokalno može pasti malo kiše, osobito u četvrtak. Na kopnu će umjeren, ponajprije u gorju i jak jugozapadnjak u utorak okrenuti na sjeverozapadnjak i sjeverac. Na moru će jako i olujno jugo postupno slabjeti te okretati na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

U srijedu će vjetar posvuda biti većinom slab, a u četvrtak će ponovno zapuhati jugozapadnjak, uz obalu jugo u jačanju. U unutrašnjosti u srijedu i četvrtak malo hladnije, a i uz obalu će jutra biti svježija.