OBJAVLJEN I PRVI TRAILER!

Na novom Assassin's Creedu radi čak osam studija

04.03.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Ubisoft je s radom na nadolazećoj Assassin's Creed igri započeo još 2011. godine, a cijeli projekt mogao bi postati najglomazniji u cijeloj franšizi

Nekoliko proteklih dana obilježilo je curenje podataka iz Ubisofta o novoj Assassin's Creed igri. Kao što to i obično biva u posljednje vrijeme – sve glasine potvrdile su se istinitima. Ubisoft je nakon curenja te količine informacija jednostavno bio prisliljen i službeno najaviti i predstaviti igru.

 

Punim imenom 'Assassin's Creed IV: Black Flag', igra će se odvijati na području Kariba u ranom 18. stoljeću, a igrač će preuzeti ulogu sasvim novog protagonista - Edwarda Kenwayja. Kenway je pak djed Connora, protagonista u Assassin's Creed III.

 

Sam razvoj igre započeo je, kažu u Ubisoftu, u ljeto 2011. godine kada se u isto vrijeme radilo na produkciji 'trojke' i 'četvorke', što je uostalom vidljivo i po tome što se dobar dio Assassin's Creeda III odvija upravo na pučini, upravljanjem jedrenjaka što su pozdravili i pohvalili mnogi pripadnici kritike i publike.

 

Radnja igre odvijati će se na čak pedesetak lokacija, dva plutajuća grada i na brodovima tj. pučini. O masivnosti projekta dovoljno govori i činjenica da na projektu radi čak osam razvojnih studija diljem svijeta.

 

Igra će se pojaviti na PC, PS3, Xbox 360, Wii U, PlayStationu 4 i sljedećoj Microsoftovoj konzoli 29. listopada ove godine, a Ubisoft je objavio i prvi trailer za igru;