KUPNJA AUTOMOBILA

Na muljažama s računima pokrali preko milijun i pol kuna

16.12.2009 u 13:49

Bionic
Reading

Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske završili su kriminalističku istragu nad troje hrvatskih državljana, osumnjičenih za zlouporabe položaja i ovlasti, pronevjere i krivotvorenja službene isprave te krivotvorenja isprave, čime su prouzročili materijalnu štetu u ukupnom iznosu od milijun i 640.000 kuna, priopćila je danas PU vukovarsko-srijemska.

Sva kaznena djela počinjena su na štetu poduzeća s područja Vukovara. Policija navodi kako je kriminalističkom istragom utvrđena osnovana sumnji da je 41-godišnja hrvatska državljanka s područja Vukovara počinila kazneno djelo 'zlouporaba položaja i ovlasti', 29-godišnji hrvatski državljaninom s područja Županje 'pronevjeru i krivotvorenje službene isprave', a 47-godišnji hrvatski državljanin s područja Vinkovaca kazneno djelo 'krivotvorenja isprave'.

Istraga je utvrdila kako je 41-godišnja hrvatska državljanka u razdoblju od 31. siječnja do 1. rujna ove godine izdala 15 računa kupcima automobila u većem iznosu, iako je znala da je 29-godišnji hrvatski državljanin, prodavač u vukovarskom poduzeću, novac zadržao za sebe, umjesto da ga uplati u blagajnu ili na žiro-račun tog poduzeća.

Također, utvrđeno je kako je 29-godišnjak, uz pomoć 47-godišnjeg hrvatskog državljanina, krivotvorio ugovore o kupoprodaji za dva rabljena vozila. Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko milijun i 640.000 kuna.

Protiv osumnjičenih slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, navodi PU vukovarsko-srijemska.